Selecteer een pagina
vrouw in roze overhemdsjurk

Over Per Abuijs

Per Abuijs verandert de relatie die jij met mode en kleding hebt. Kleding zou niet bedoeld moeten zijn om een of twee keer te dragen. Kleding is bedoeld om lang mee te gaan en je persoonlijkheid te versterken. Draag je kleding, onderhoud ze, maak er herinneringen in en laat de kledingstukken een onderdeel van je leven worden.

Ik ben Annelies en ik ben de ontwerper achter Per Abuijs. Per Abuijs brengt mijn passie om te maken en een sterke overtuiging dat we de huidige mode-industrie moeten veranderen samen. Ik wil duurzame, slow fashion met aandacht voor het ambacht en de wereld om ons heen de nieuwe normaal maken. Dat doe ik door te laten zien wat we kunnen maken van dat wat er al is.

Inspiratie

Vroeger was ik altijd in de weer met restjes wol, stof en hout. Iets nieuws maken van materialen waar niemand meer wat mee deed. Kleren maken leerde ik van mijn moeder. Ik zat bij haar op schoot de spelden uit de stof te halen terwijl zij poppenkleertjes in elkaar zette. Een paar jaar later kreeg ik een super oude Singer naaimachine die met de hand bediend moest worden. Uren mee gespeeld.

De fascinatie om te maken en dan vooral materialen die voor anderen hun waarde verloren hebben te gebruiken om iets van waarde te creƫren is gebleven en vormt nu de basis van Per Abuijs. En toen ik jaren geleden een aantal kledingstukken van mijn oma meenam uit het huis van mijn grootouders realiseerde ik me dat ik het allerliefst kleding maak die een leven lang bij iemand is. Doorgegeven wordt zelfs. Kleding verdient een verhaal en ik breng dat verhaal graag tot leven.

Maten en pasvorm

Voor mij is de pasvorm en maatvoering van kleding een van de belangrijkste dingen die bepaalt hoe vaak jij een item draagt. Geen lijf is hetzelfde, waarom dan wel met confectiematen werken? Ik maak ieder kledingstuk op maat. Koop je een item uit de collectie? Dan krijg je per email instructies toegestuurd om je eigen maten op te nemen. Voor custom ontwerpen neem ik je maten op tijdens onze eerste afspraak.

Ontwerpen

Mijn ontwerpen maak ik vanuit de gedachte dat het kledingstuk een leven lang bij je blijft. Ieder ontwerp wordt precies op jouw maten en naar jou wensen gemaakt. Heb je toch het idee dat een door mij gemaakt ontwerp niet meer bij je past of is er iets versleten? Laat het me weten en we zoeken samen naar een oplossing. Het belangrijkste vind ik dat je kledingstuk emotionele waarde voor je krijgt.

Stoffen

Ik wil voor mijn ontwerpen zo min mogelijk nieuwe grondstoffen aanboren. Ik gebruik daarom:

  • De gerecyclede stoffen van Enschede Textielstad.
  • Stof overschotten van grotere merken die anders verbrand zouden worden.
  • Preloved kleding die in jouw kast hangt te verstoffen. De beste manier om je relatie met kleding te veranderen is deze kleding gebruiken in een nieuw ontwerp.
  • Gecertificeerde duurzame stoffen.
Bezoekadres

Kanaalweg 30
3526 KM Utrecht
info@perabuijs.nl
kvk: 66601975

Volg Per Abuijs